Άρθρο του Διονύσιου Κουκούμη, Αρχιφύλακα

Η διακήρυξη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ», έρχεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία βιώνουμε και εμείς οι Αστυνομικοί, όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της Κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, με άμεσες επιπτώσεις στη ζωή μας και τις συνθήκες εργασίας μας.

Οι υποσχέσεις και αυτής της Κυβέρνησης για την οικονομική μας αναβάθμιση και χρηματοδότηση της Αστυνομίας ώστε να αποκτήσει ο Αστυνομικός σύγχρονα μέσα για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και να έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του αποδείχτηκαν κούφιες – κάλπικες.

Η εφαρμογή του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, από τη σημερινή, για συγχωνεύσεις – καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων, έγινε καθαρά για δημοσιονομικούς λόγους ενώ η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα θα αυξάνουν όσο παραμένει η ίδια κατάσταση, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και τα κοινωνικά αίτια δεν αντιμετωπίζονται.

Μας προκαλεί αγανάκτηση, «παρά τις διακηρύξεις» και της σημερινής Κυβέρνησης, ότι αποστολή της Αστυνομίας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και μόνο – ενώ οι Αστυνομικές δυνάμεις να στρέφονται, «με άνωθεν εντολές», ενάντια στην καταστολή των εργατικών, αγροτικών κινητοποιήσεων, των φοιτητικών αγώνων, του συνταξιουχικού κινήματος. Η εγκληματική δράση του ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» αναπτύχθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια και με την ανοχή «θυλάκων» της, και εντός της Αστυνομίας. Είναι καταδικαστέα και πρέπει να απομονωθεί απ’ όλους. Πίσω από τα κούφια λόγια περί πατριωτισμού, κρύβονται οι θαυμαστές του Χίτλερ και ότι πιο βάρβαρο και αντιδραστικό γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Η κατάσταση αυτή, που βιώνουμε καθημερινά και κυρίως οι νέοι Αστυνομικοί, δεν αντιμετωπίζεται με τις μεγαλόστομες διακηρύξεις των κατ’ επίφαση ανεξάρτητων συνδικαλιστών που βρίσκονται στην πλειοψηφία τους στις Πρωτοβάθμιες και στις Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές μας Ενώσεις. Ανέχτηκαν, αν δεν έβαλαν πλάτη, ανάλογα με τις κομματικές σκοπιμότητες που υπηρετούσαν, να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και οι μνημονιακές πολιτικές και σε μας τους Αστυνομικούς όπως και στην πλειοψηφία του λαού. Απόδειξη, εξ άλλου, για το πόσο αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι είναι, αποτελεί το γεγονός ότι πολλοί απ’ αυτούς μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου, στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που υπηρέτησαν ή τα Γραφεία Βουλευτών και κομματαρχών.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης κρίνεται σήμερα αναγκαίο να ξεφύγουμε από την παθητική στάση, την αδράνεια τον εφησυχασμό.

Το πλαίσιο της διακήρυξης, της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ», δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την επίλυση των προβλημάτων μας. Δίνει την ελπίδα και την προοπτική.

Εμένα με βρίσκει σύμφωνο, το προσυπογράφω και καλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους μου να πράξουν το ίδιο.-

ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ Διονύσιος

Αρχιφύλακας Α.Τ Τριφυλίας, Μεσσηνία