Άθλια η Κατάσταση στα Κέντρα Κράτησης – Καταγγελία κρατούμενης

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών πρόσφατα αναδείξαμε και καταγγείλαμε τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, τους κινδύνους που εγκυμονούν για αρρώστιες και εξάπλωση αυτών, έως ακόμα και το θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο και η Ηγεσία αδιαφορούν να δώσουν λύση σε ένα βασικό πρόβλημα τόσο για τους κρατούμενους – κυρίως- όσο και τους αστυνομικούς.

Παρακάτω ακολουθεί επιστολή διαμαρτυρίας κρατούμενης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Κύριε Κοντονή,
Είμαι η Παναγιώτα Ζωγράφου κρατούμενη σε γυναικείες φυλακές εδώ και 3 χρόνια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο κέντρο κράτησης-Μεταγωγών στην »Πέτρου Ράλλη». Οι συνθήκες εδώ είναι προϊστορικές, τραγικές και απάνθρωπες. Χθες το βράδυ με μετέφεραν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού από τσιμπήματα κοριών και κατσαρίδων,στην Ελλάδα του 2018!

Όταν έρχεστε για »κοινωνικές επισκέψεις» στην Πέτρου Ράλλη μπείτε έστω για μια φορά από την είσοδο των κρατουμένων μπείτε έστω για λίγο στα κελιά των φυλακισμένων να δείτε κρατούμενους φαγωμένους από τους κοριούς.

Ζητώ την άμεση μετάβασή μου στο κέντρο κράτησης στον Ελαιώνα Θηβών. Όσο παρατείνεται εδώ η κράτησή μου σημαίνει  άλλο ένα βράδυ μαρτύριο από τα τσιμπήματα των κοριών και μεταφορά μου στο νοσοκομείο Κορυδαλλού.

Έχω κάνει το ίδιο αίτημα και αναφορά και στο κέντρο κράτησης-Μεταγωγών της »Πέτρου Ράλλη»

Ζωγράφου Παναγιώτα

Πηγή: bloko.gr