Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θεωρεί απαράδεκτη την μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής από την Αθήνα προς την Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 4 διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α , εκ των οποίων 3 Υ.Α.Τ, 1 Υ.ΜΕ.Τ και 1 ομάδα Ο.Π.Κ.Ε, οι οποίες διατίθενται στην Α.Δ Κέρκυρας για την αντιμετώπιση (βλέπε καταστολή) των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λευκίμμης που αντιτίθεται στην δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α, 400 μέτρα(!!!) μόλις απ’την θάλασσα.

Ως πότε η αστυνομικοί θα παίζουμε τον βρώμικο ρόλο του χωροφύλακα άλλων εποχών κυνηγώντας και χτυπώντας οποιονδήποτε διαμαρτύρεται;

Ως πότε θα μετακινούνται οι αστυνομικές δυνάμεις της Αθήνας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σπάζοντας κάθε έννοια εργασιακής και οικογενειακής σταθερότητας;

Ως πότε οι συνάδελφοι θα αναγκάζονται σε βάρδιες και υπηρεσία που καταστρατηγούν κάθε έννοια εργασιακού διακιώματος?

Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη που για ακόμα μία φορά βάζει τον αστυνομικό απέναντι στο λαό.

Μας βάζουν να χτυπάμε τους κατοίκους που αγωνίζονται και κινητοποιούνται για τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι Ενώσεις των αστυνομικών να πάρουν θέση καταδίκης αυτών των  ενεργειών καταστολής από πλευράς Πολιτείας και να μην παίζουν το παιχνίδι της Κυβέρνησης!

Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στη δουλειά μας, στη γειτονιά μας ΔΕΝ είναι έγκλημα.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης που αντιδρούν στην δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α δεν είναι εγκληματίες για να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Να επιστρέψουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την Κέρκυρα.