Οι πραξικοπιματίες της Ένωσης Δυτικής Αττικής ξαναχτύπησαν

Συνδικαλιστικό πραξικόπημα επιβλήθηκε στην Ένωση Δυτικής Αττικής γι’ άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης την 18/05/2019. Με το γνωστό της «δημοκρατικό» ήθος η παράταξη που βρίσκεται στα ηνία της Ένωσης αποφάσισε και διέταξε τα των εκλογών με συνοπτικές διαδικασίες, βρώμικες τεχνικές κι εξευτελιστικές για το θεσμό της Ένωσης συμπεριφορές.

Όπως πάντα η κοινοποίηση της ημέρας για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης έγινε ελάχιστα πιο πριν, δηλαδή μία μέρα πριν την πρώτη φάση της Συνέλευσης και με πολύ περιορισμένη δημοσίευση της διαδικασίας. Η διαδικασία ποτέ δεν αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Ένωσης, γιατί φυσικά δεν τους βολεύει να έχουν αντιπάλους. Αρέσκονται στο να κατεβαίνουν μόνοι τους γιατί λατρεύουν την καρέκλα τους. Έχοντας μόνο τους «δικούς τους» μέσα στην αίθουσα αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες 27 – 31 Μάη εν μέσω δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών, όταν θα υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που θα απουσιάζουν για να ψηφίσουν στους τόπους τους. Αποφάσισαν στις 19.00 το απόγευμα ότι η διαδικασία δήλωσης υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί την επομένη στις 12.00 το πρωί! Ωμή παραβίαση του καταστατικού που ορίζει ότι δηλώσεις επιτρέπονται μέχρι και 7 μέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή 20/05! Λόγο φυσικά δεν έδιναν σε κανέναν άλλο που επιθυμούσε να διατυπώσει κάτι διαφορετικό από τις… διαταγές τους! Όταν θελήσαμε να πάρουμε το σχετικό έγγραφο για να δηλώσουμε υποψηφιότητα μας απάντησαν ότι θα έπρεπε να το είχαμε από μόνοι μας και στη συνέχεια μας έκαναν τη χάρη να μας δώσουν μια κενή κόλλα χαρτί για να τη συμπληρώσουμε! Μετά από πιέσεις λάβαμε το έγγραφο κι όταν τους το παραδώσαμε συμπληρωμένο μόνο που δεν μας έφτυσαν για να μας δώσουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις για την εγκυρότητά του. Ο χλευασμός, οι ειρωνείες και οι ύβρεις εναντίον των αντίπαλων παρατάξεων δεν σταμάτησαν ποτέ μέσα στην αίθουσα! Αυτές οι συμπεριφορές που θυμίζουν ολοκληρωτικά – φασιστικά καθεστώτα αναβίωσαν εντός της αίθουσας της Ένωσης Δυτικής Αττικής!

Ιδού ποιοι είναι αυτοί που εκπροσωπούν τον εργαζόμενο αστυνομικό σε μια από τις δυσκολότερες περιοχές της Ελλάδας, αν όχι τη δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη! Αυτοί οι οποίοι έχουν ξεχάσει πώς μοιάζει να δουλεύεις στο πεζοδρόμιο, στον καταυλισμό πώς είναι να δουλεύεις βραδινό. Αυτοί που για δικό τους όφελος ορίζουν αντιπροσώπους μέσα από το δικό τους ψηφοδέλτιο, για να καρπωθούν οι ίδιοι την θέση στο Δ.Σ.

Συνάδελφοι, σας ζήτησαν ποτέ να μπείτε υποψήφιοι και για το Διοικητικό Συμβούλιο; Σας θέλουν γι’ αντιπροσώπους για να σας ψηφίσουν οι συνάδελφοι απ’ τις υπηρεσίες σας και εν συνεχεία οι ψήφοι σας, που θα παραμείνουν στο ψηφοδέλτιο, να τους… υψώσουν σε άρχοντες του Δ.Σ! Συνάδελφοι, μην αποπροσανατολίζεστε από τον δόλιο απώτερο σκοπό της παράταξης που απαρτίζει το Σωματείο.

Ας καταδικάσουμε όλοι μαζί αυτές τις πρακτικές! Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τη συλλογική μορφή των σωματείων και του Συνδικαλισμού κατάφεραν ιστορικά να κερδηθούν πολλές εργασιακές νίκες και ότι τέτοιες προσωπικότητες αμαυρώνουν τον συνδικαλισμό με αποτέλεσμα την απαξίωση του θεσμού. Μην κάνουμε τη χάρη σ’ αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν και να μας στερήσουν το μόνο ικανό όργανο που μπορεί να βελτιώσει τις ζωές μας. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά ας δώσουμε ένα μήνυμα!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ