Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών εν όψει εκλογών Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Από 7 έως 11 Ιούνη θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στην Ε.ΑΣ.Υ.Α. και αντιπροσώπων της στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θα υπάρχουν πέντε κάλπες σε κεντρικές υπηρεσίες και η προσέλευση των συναδέλφων θα γίνεται 09:00-17:00. Οι υπηρεσίες είναι :

α) Αμφιθέατρο Γ.Α.Δ.Α
β) Αμφιθέατρο της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής
γ) Αμφιθέατρο Υποδ/νσης Αποκατάστασης Τάξης
δ)Αμφιθέατρο Αλλοδαπών Αττικής
ε) Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

η Πρωτοβουλία Αστυνομικών σε καλεί να πορευτούμε μαζί για να αντικρούσουμε τις αδικίες της καθημερινότητας, να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Βιώνουμε μια οικονομική πολιτική, όποια κυβέρνηση κι αν έχει το τιμόνι, που μας έχει βάλει στο στόχαστρο. Οι περικοπές στους μισθούς μας και η φορολογία έχει επιδείνωση το βιοτικό μας επίπεδο, οι δυσκολίες στην οικογένειά μας έχουν μεγαλώσει. Το μέλλον μοιάζει πραγματικά αβέβαιο, ακόμη και για μας που έχουμε μόνιμη δουλειά.

Θέλουμε μαζί μας:

Κάθε αστυνομικό που αντιμετωπίζει την δύσκολη καθημερινότητα μέσα στις υπηρεσίες από την υπερεργασία σχεδόν κάθε μέρα, τις κομμένες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό), τη μη χορήγηση της ημερήσιας ανάπαυσης όταν τη δικαιούμαστε, τη μη τήρηση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Κάθε αστυνομικό που δεν ανέχεται τις άθλιες έως επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής στις υπηρεσίες μας, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή/ εξοπλισμό που βάζουν τη ζωή μας σε κίνδυνο, τα ξεχαρβαλωμένα αυτοκίνητα, τις μηχανές με τα φθαρμένα ελαστικά και πολλά άλλα.

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλεί:

Κάθε σκεπτόμενο αστυνομικό που προβληματίζεται για το σήμερα, που είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, απαρνιέται την υποταγή και το συμβιβασμό στις πολιτικές που ακολουθούνται. Που θέλει ένα μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα μαζικό να παλεύει για τα προβλήματά μας και να μην είναι συμβιβασμένο και διχαστικό.

Κάθε σκεπτόμενο αστυνομικό που έχει τη δικιά του πολιτική άποψη αρκεί να απορρίπτει τις αντιδραστικές εγκληματικές/ ναζιστικές θεωρίες της Χ.Α. και κάθε φασιστική ρατσιστική ιδεολογία και νοοτροπία.

 

Αγωνιζόμαστε

  • Για την επαναφορά του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012 και τον εκσυγχρονισμό του για να ικανοποιεί ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για τα αναδρομικά μας και τη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Τη μείωση της φορολογίας που μας επιβάλλεται τόσο άμεσα όσο και έμμεσα με άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μας και τη χορήγηση αντίστοιχου επιδόματος.
  • Για την οικονομική ευρωστία των ασφαλιστικών μας ταμείων με επαναφορά των αποθεματικών τους και πλήρη οικονομική ενίσχυση από το κράτος που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Τήρηση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και χορήγηση της ημερήσιας ανάπαυσης όπως προβλέπετε από τις κείμενες διατάξεις (Π.Δ. 394/2001). Αποζημίωση της εργασίας πέραν του πενθημέρου (σαββατοκύριακο) και της νυχτερινής εργασίας όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
  • Εξορθολογισμός μέτρων τάξης και ασφάλειας που διατιθέμεθα. Τήρηση χρόνου εργασίας όπως προβλέπεται από το νόμο και τέρμα στη υπερεργασία του προσωπικού ελέω υπηρεσιακών αναγκών σχεδόν καθημερινά.
  • Την ενίσχυση των υπηρεσιών ειδικότερα αυτών που έχει άμεση ανάγκη και καθημερινή επαφή ο πολίτης (Α.Τ., Τ.Α., Τ.Τ., Άμεση Δράση). Να σταματήσουν οι αθρόες μετακινήσεις προσωπικού σε υπερτροφικές Υπηρεσίες, που αποσαθρώνουν τις είδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες .
  • Εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού μας και κάθε υλικοτεχνικής υποδομής, οχημάτων. Τήρηση κανόνων ασφάλειας, υγιεινής και καθαριότητας, μαζικός εμβολιασμός των συναδέλφων από την υπηρεσία, θέσπιση επαγγελματικού γιατρού.
  • Μαχητικό και μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενίσχυση των πρωτοβάθμιων Ενώσεων μας. Να μπει τέρμα σε νοοτροπίες συμβιβασμού υποταγής που έχουν απαξιωτικά και διαλυτικά αποτελέσματα. Να αναγνωριστεί το δικαίωμα στην απεργία των αστυνομικών.
  • Να σταματήσουμε τη μετατροπή της αστυνομίας ως το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνηση για να καταστέλλει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Οι αστυνομικοί ΔΕΝ έχουν θέση απέναντι στον πολίτη που αγωνίζεται αλλά δίπλα του.

Συνάδελφε- συναδέλφισσα,

η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η οποία συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές σε κοινό ψηφοδέλτιο με τη Δ.Ε.Κ.Α ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, σε καλεί μαζικά σε ένα αγώνα, ώστε από κοινού να παλέψουμε για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων και αυτών που διαχρονικά έχει αναδείξει το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Δίπλα δίπλα θα παλέψουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Μαζί με το λαό ενάντια στην πολιτική του εξευτελισμού και της ανέχειας που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Οι αστυνομικοί είμαστε παιδιά και κομμάτι του ελληνικού λαού και θα σταθούμε μαζί με αυτόν και όχι απέναντι του.

Για ένα μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα αστυνομικών που θα αγωνίζεται για τις δικές μας ανάγκες και δεν θα παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μας.