Ανακοίνωση για τον τραυματισμό των συναδέλφων στη Ν. Φιλαδέλφεια

Αποτροπιασμό, θλίψη και ανησυχία προκαλεί η δολοφονική επίθεση εναντίον συναδέλφων της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και συναδέλφου που υπηρετεί στα Α.Τ. Ν. Φιλαδέλφειας, οι οποίοι συνέδραμαν στη διασφάλιση του αγώνα ποδοσφαίρου Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ.
Ερωτήματα γεννιούνται για το σχεδιασμό των μέτρων τάξης, για την εντολή που πήραν οι συνάδελφοι να διέρχονται πέριξ του γηπέδου κατά μόνας γι’ αποφυγή έκνομων ενεργειών, τι εξυπηρετούσε λειτουργικά αυτή η εντολή κτλ.
Το κυρίως ερώτημα όμως που αναδύεται από τον βούρκο της κοινοτοπίας -όπως έχει καταντήσει να θεωρείται από τους υπεύθυνους- με αφορμή αυτό το βίαιο γεγονός είναι:

Γιατί η αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται στα γήπεδα;

Εδώ και χρόνια η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καθώς και Πρωτοβάθμια Σωματεία δεν παύουν να αντιδρούν και να επαναφέρουν στο προσκήνιο το αυτονόητο, ότι η Αστυνομία καμία δουλειά δεν έχει στα γήπεδα. Η παρουσία μας στα γήπεδα δεν αρμόζει, έχει σαν αποτέλεσμα να απασχολούνται συνάδελφοι σε ένα αντικείμενο που περιττεύει από την αποστολή της Αστυνομίας, δηλαδή την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Επιβαρύνει με επιπλέον κούραση τους συναδέλφους μας, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε τα μέτρα τάξης για να βγουν κόβονται ρεπό τα σαββατοκύριακα, ενώ κάποιες φορές υπερβαίνει το οχτάωρο. Κυρίως, όμως, όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα της Κυριακής, γινόμαστε στόχος εξάσκησης και επίδειξης δύναμης από κάθε λογής ανθρωπάριο χούλιγκαν.

Επιμένουμε να διαλαλούμε ότι δεν έχουμε δουλειά στα γήπεδα. Ούτε μέσα αλλά και ούτε έξω ως στατικές δυνάμεις. Οι ΠΑΕ, ΚΑΕ όποια μορφή κι αν έχει η κάθε Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕ), να διασφαλίσουν οι ίδιες την ασφάλεια και τάξη εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν. Στα συγκεκριμένα μέτρα χρειάζονται μόνο κάποιες διμοιρίες Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ. να είναι σε επιφυλακή για επεισόδια εκτός του χώρου της αθλητικής εγκατάστασης και μόνο τότε να κινητοποιούνται. Οποιαδήποτε άλλη αστυνομική δύναμη δεν έχει λόγο παρουσίας σε ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και από καρδιάς περαστικά μας στους συναδέλφους μας και καλό κουράγιο στις οικογένειες τους.

http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2019/item/1014-i-athlitiki-via-den-antimetopizetai-me-efxologia-alla-me-prakseis

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ