Πέρασαν 46 χρόνια από το τέλος της Χούντας

Πέρασαν 46 χρόνια από όταν η επταετής Χούντα των στρατιωτικών κατέρρευσε! Επτά χρόνια από όταν αγωνιστές της δημοκρατίας βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, διώχθηκαν και πέθαναν. Μεταξύ αυτών που δεν προσκύνησαν ήταν και πολλοί Συνάδελφοι από την Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επίλογος της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, ήταν το ξεπούλημα και η διχοτόμηση της Κύπρου, όπου μέχρι και σήμερα το 36,3% των εδαφών της είναι υπό τούρκικη κατοχή, με την «σιωπηρή» υποστήριξη των Η.Π.Α. και της Ε.Ε.

Χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια, ώστε ο πολίτης να ξανά εμπιστευτεί τον Έλληνα Αστυνομικό, χώρια που ανέκαθεν πολλές Κυβερνήσεις διαφόρων αποχρώσεων μας έβαζαν απέναντί του.

Σήμερα η εμπιστοσύνη αυτή κλονίζεται για άλλη μια φορά, αφού δημοκρατικές κατοχυρωμένες ελευθερίες καταστρατηγούνται και απαγορεύονται. Νομοθετήματα της Χούντας που αφορούσαν τον περιορισμό των διαδηλώσεων επανέρχονται στο προσκήνιο και γίνονται εκ νέου Νόμοι του Κράτους. Για άλλη μια φορά βάζουν τον Έλληνα Αστυνομικό απέναντι στο Λαό. Απέναντι σε πρόσφυγες, απέναντι σε νησιώτες, απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση και αγώνα. Βέβαια η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη το δρόμο που χάραξε η προηγούμενη «αριστερή κυβέρνηση», όταν π.χ. με νόμους τσάκισε την απεργία, όρισε ως ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις απέναντι στους πλειστηριασμούς, κ.α.

Ως Έλληνες Αστυνομικοί έχουμε χρέος και υποχρέωση να προστατεύουμε την ελευθερία, την ασφάλεια και τα δικαιώματα του Λαού μας. Μην ξεχνάμε από πού προερχόμαστε! Είμαστε κομμάτι του Λαού!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ