Κείμενο αστυνομικού: Πάρεργα και διαχωρισμός του προσωπικού εξαντλούν την υπομονή μας

Συνάδελφος απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην Πρωτοβουλία Αστυνομικών το κείμενο που ακολουθεί, σχετικά με καταγγελίες για τον τρόπο που διατέθηκαν οι συνάδελφοι σε υπηρεσία στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Βόλο στις 12/09, καθώς και την έλλειψη διοικητικής μέριμνας για τις ανάγκες τους. Η παράταξή μας το έχει τονίσει επανειλημμένα και θα συνεχίζει να δίνει μάχες, ώστε ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. να περιορίζεται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την εγκληματικότητα. Πάρεργα κάθε λογής, όπως η διάθεση στα γήπεδα για την προστασία ανώνυμων εταιρειών με ιδιοκτήτες μεγαλοεπιχειρηματίες, δεν έχουν καμιά δουλειά να μας φορτώνονται. Μολονότι η εγκληματικότητα καλπάζει, η ηγεσία εξακολουθεί να μην ρυθμίζει ένα πάγιο αίτημα όλων των αστυνομικών. Ο αστυνομικός έχει αξιοπρέπεια και δεν θα δεχτεί να τον αντιμετωπίζουν σαν υπάλληλο καμιάς εταιρείας. Επίσης, όπως αποτυπώνεται στο κείμενο, είναι κατακριτέο στον ύψιστο βαθμό να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση οι αστυνομικοί από την ηγεσία όσον αφορά τις ανάγκες τους. Οι διακρίσεις απέναντι στους εργαζόμενους αστυνομικούς δεν θα γίνουν ανεκτές.

Ακολουθεί το κείμενο του συναδέλφου:

Tο Σάββατο 12 Σεπτέμβρη δεκάδες αστυνομικοί από τη Θεσσαλία και από άλλες περιοχές συμμετείχαμε στα μέτρα τάξης του τελικού ποδοσφαίρου για το κύπελο Ελλάδος μεταξύ ΑΕΚ και του Ολυμπιακού στο Βόλο.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι αστυνομικοί απασχολήθηκαν για πάνω από 10 ώρες (μέχρι και 13 ώρες), ενώ υπήρχε υπόσχεση από την διεύθυνση πως θα μας παρασχεθούν φαγητό & νερό δεν υπήρξε καμία πρόνοια, παρά μόνο για τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι υπόλοιποι συνάδελφοι εκτός από την κούραση όλης της ημέρας επιβαρυνθήκαμε και από πάνω και με τα έξοδα της σίτισής μας. Κατόπιν η διαταγή που βγήκε από τη γενική διεύθυνση για δύο ρεπό αφορούσε μόνο τις διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, οι υπόλοιποι συνάδελφοι εξαιρέθηκαν από την διαταγή, με αποτέλεσμα και εδώ να έχουμε δυο μέτρα και δύο σταθμά.

Εκτός των παραπάνω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την αποστολή μας στο Βόλο, μια σειρά άλλα γεγονότα και προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος μας παλιότερα από τις αποστολές μας στη φύλαξη και τήρηση της τάξης στα γήπεδα, αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά το αίτημα ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να έχουν καμιά αποστολή στην φύλαξη των γηπέδων των ΠΑΕ και των ΚΑΕ των κάθε είδους επιχειρηματιών.

Αποστολή μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος μόνο.

Ενας Αστυνομικός

Πηγή φωτό: www.onsports.gr