Δεν είναι το ιδιώνυμο η λύση

Στην από 11/03/2021 επιστολή της ΠΟΑΣΥ προς τα πολιτικά κόμματα -η οποία μάλιστα εστάλη χωρίς καμία προγενέστερη συζήτηση στο Δ.Σ. ή στην Εκτελεστική Γραμματεία- γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στο να χαρακτηριστούν ως ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις προς τους αστυνομικούς.

Προβληματίζει ιδιαίτερα η χρονική στιγμή που επαναφέρει στο προσκήνιο η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ τη συγκεκριμένη πρόταση. Η ΠΟΑΣΥ αντί με τη θεσμική της ιδιότητα να πιέσει τα κυβερνητικά στελέχη να αφουγκραστούν τον λαϊκό παλμό και να νομοθετήσουν ελαφρύνοντας τον λαό από τα βάσανά του, επιλέγει να παραλληλιστεί με την κυβέρνηση σε μια πρόταση που εντείνει την καταστολή. Ο χαρακτηρισμός του ιδιώνυμου ΔΕΝ σχετίζεται με τον αστυνομικό και τις ανάγκες του. Αυτή η πρόταση φυσικά δεν προστατεύει τον αστυνομικό, αλλά τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Δίνει «βούτυρο στο ψωμί» εκείνων που θέλουν τον αστυνομικό όχι ως κυνηγό του εγκλήματος, αλλά ως εργαλείο προστασίας βρώμικων πολιτικών. Στο στόχαστρο μπαίνει η λαϊκή αντίδραση, και σπέρνεται ακόμη περισσότερο η τρομοκρατία.

Να υπενθυμίσουμε στα στελέχη της Ομοσπονδίας που έφεραν αυτήν την πρόταση, ότι ο λαός αγωνίζεται για κοινά με εμάς αιτήματα, σχετικά με δικαιώματά του που έχουν πληγεί βάναυσα και που έχουν υποβαθμίσει τη ζωή του βαθιά.

Οι συνάδελφοι να αναλογιστούν σε βάθος και όχι επιφανειακά τη συγκεκριμένη πρόταση. Ζητούμενο πρέπει να είναι η ελάφρυνση των παθών του λαού μας, και όχι τα επιπλέον κατασταλτικά βέλη στην κυβερνητική φαρέτρα. Να μη δεχτούμε να μας απαξιώσουν ακόμα περισσότερο στη συνείδηση του λαού μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ