Απεριόριστη καταδίκη της επίθεσης φασιστοειδών σε βάρος μελών του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φοιτητών

Οι δολοφονικές και τραμπούκικες επιθέσεις από ομάδες φασιστοειδών σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και σε φοιτητές, που έλαβαν χώρα την 3/10 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ομοίως και αντίστοιχα περιστατικά τις προηγούμενες μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνουν φανερό ότι σπέρματα φασισμού έχουν ριζώσει βαθιά μέσα στην ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Τι κι αν πέρασε ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής και εγκληματικής Χ.Α., ο φασισμός είναι ζωντανός και παρασιτεί στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, διαχρονικά με τις κυβερνήσεις να βάζουν πλάτη αξιοποιώντας τον όπως τους συμφέρει. Άλλοι έδωσαν χώρο στους ναζιστές της Χ.Α. προκειμένου να «τσεκουρώσει» ποσοστό από αντίπαλο κόμμα, άλλοι αναπαράγουν τη «θεωρία των δύο άκρων» με σκοπό να παραγκωνίσουν αντιπολιτευόμενους, αλλά και εν γένει τους εργαζόμενους και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Η αξιοποίηση αυτή έφερε σαν αποτέλεσμα την «ανάδυση» από το βούρκο της σαπίλας αυτές τις ομάδες, οι οποίες άνανδρα και εγκληματικά επιτέθηκαν οργανωμένα με αντικείμενα σε βάρος αθώων και άοπλων πολιτών στέλνοντάς τους για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Δεν κλείνουμε τα μάτια ότι και μέσα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ενστερνιστές αυτής της ιδεολογίας. Εξάλλου κατά καιρούς έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και περιπτώσεις που υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν στελέχη σε ναζιστικά μορφώματα ή είχαν άμεση σχέση μαζί τους. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταδικάζουμε το φασισμό σε όποιον μηχανισμό κι αν εκδηλώνεται. Καλούμε τους συναδέλφους μας να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την ιδεολογία – έκτρωμα του φασισμού, καθώς και όσων εμφορούνται από αυτή. Να μην λησμονήσουμε τα όργια εγκλημάτων στα οποία προέβησαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι σε βάρος του λαού μας κατά την εισβολή τους στη χώρα μας.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί προερχόμαστε κατά συντριπτική πλειοψηφία από εργατικές και αγροτικές λαϊκές οικογένειες. Γι’ αυτόν το λαό έχουμε δώσει όρκο να δίνουμε μάχη κατά της εγκληματικότητας. Καμία σχέση δεν πρέπει να έχουμε με τα ναζιστικά μορφώματα που σπέρνουν το φασιστικό δηλητήριο σε βάρος αυτών που έχουμε ορκιστεί να προστατεύουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή φωτό: www.enikos.gr