Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε! (με αφορμή συνέντευξη του Υπουργού Προ.Πο.)

Με αφορμή τη συνέντευξη του Υπουργού ΠΡΟ. ΠΟ. κ. Θεοδωρικάκου αξίζει να σημειωθούν τα εξής:

Όσον αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, αρχικά, που χωρίς ντροπή μας ενημέρωσε ότι με τρεις μήνες εκπαίδευση θα είναι έτοιμοι οι συνάδελφοι να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία. Μια υπηρεσία που σκοπό θα έχει τον έλεγχο του φοιτητικού κινήματος, καθώς και τον έλεγχο της συμμετοχής των φοιτητών στους συλλόγους τους και στις συλλογικές τους διαδικασίες.

Αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Τμημάτων με 1000 άτομα. Να θυμίσουμε στον κ. Θεοδωρικάκο ότι αυτά μας τα είπαν και άλλοι. Αν δεν κοπούν τα μέτρα τάξης και ασφάλειας και ένα σωρό πάρεργα που έχουμε χρεωθεί ως καθήκον η κατάσταση των Τμημάτων δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Αλλά το ψέμα είναι πιο αισχρό γιατί στη συνέντευξη, ίσως για λόγους εντυπωσιασμού, δεν αναφέρθηκε ότι η περιλάλητη ενίσχυση των Τμημάτων έχει γίνει με δόκιμους αστυφύλακες που θα κάνουν την πρακτική τους. Τόσο ψεύτης που θα ενισχύσει τα Τμήματα μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη και αυτό με συναδέλφους δόκιμους των 300€ τον μήνα. Οπότε και επίσημα οι δόκιμοι θα αναλαμβάνουν καθήκοντα που δεν αναλογούν με τη θέση τους. Και όλα αυτά τα νέα μέτρα σαν πυροτεχνήματα ακούγονται, κοντά σε προεκλογική περίοδο.

Αλλά αφού τόσο ενδιαφέρον για την επαρκή στελέχωση των Τμημάτων υπάρχει λύση άμεση. Η αποδέσμευση των 8000 συναδέλφων από τους ελέγχους (πάρεργο) των πολιτών λόγω COVID – 19 που τόσο επαίρεται. Και ακόμα μια άμεση λύση η μετακίνηση συναδέλφων από υπηρεσίες όπως ΥΜΕΤ/ΥΑΤ ή και των επισήμων προς τα Τμήματα.

Όσο για την συνεχή εκπαίδευση μας και απογραφειοκρατικοποίηση εδώ οι εξαγγελίες διαχρονικά είναι τόσες πολλές που καταντάει κουραστικό

Εμείς ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών από τη συνέντευξη μας έμεινε η γεύση της καταστολής που ετοιμάζει η κυβέρνηση προς το λαό μας. Και ότι για ακόμα μια φορά θα μας βάλουν απέναντι από τους φίλους μας και τις οικογένειες μας. Ο, τι άλλο αναφέρθηκε είναι αυτό που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ