Για το τραυματισμό συναδέλφου

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εύχεται ταχεία  ανάρρωση στο συνάδελφο που τραυματίστηκε από την άνανδρη επίθεση χθές το βράδυ με μολότοφ. Καταδικαστέα η επίθεση στο συνάδελφο  και στο σπίτι της κ. προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο συνάδελφός κλήθηκε σε διατεταγμένη υπηρεσία ως σκοπός στην οικία της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, μόνος του μέσα σε ένα περιπολικό όχημα. Τι ‘χες Γιάννη τι είχα πάντα; Όλες οι φυλάξεις των «στόχων» πραγματοποιούνται έτσι. Δεν λαμβάνεται μέριμνα πως θα προστατευτεί ο συνάδελφος από ενδεχόμενη επίθεση, που θα απευθυνθεί για βοήθεια γιατί είναι μόνος του στο σημείο, πώς θα αντιμετωπίσει τις κλιματολογικές συνθήκες, αυτές τις μέρες είχε 40°C και παραπάνω ή αντίστοιχα με το ακραίο κρύο. Πού θα πάει τουαλέτα αν χρειαστεί γιατί είναι 8ωρο το ωράριο.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κάθε συνάδελφος είναι εκτεθειμένος σε διάφορούς κινδύνους λόγω της άσκησης του επαγγέλματος μας, αλλά το χειρότερο είναι ότι αυξάνεται ο κίνδυνος από την διοικητική ανεπάρκεια του μηχανισμού τον αναχρονισμό στο σχεδιασμό και το κυριότερο στη νοοτροπία ότι ο κάθε συνάδελφος είναι ένας αριθμός δεν είναι εργαζόμενος δεν είναι άνθρωπος.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ