Αστυνομικός της Δυτικής Αττικής στο στόχαστρο!

Με τον πιο έντονο τρόπο καταγγέλλουμε την έναρξη διενέργειας πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του συναδέλφου μας ΖΕΪΝΟΥ Σόλωνα, μέλους της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών, με την κατηγορία ότι έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς την αρμόδια έγκριση.

Το “έγκλημα” στην υπόθεση ήταν ότι απλά παρουσίασε την τραγική κατάσταση στην οποία διαχρονικά έχει περιέλθει ο Ασπρόπυργος, τομέας που ο ίδιος υπηρετεί, κι εν γένει η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής. Η αιτία που οδήγησε τον συνάδελφο σε αυτήν την πράξη δεν ήταν άλλη από την ανάγκη να βρεθούν λύσεις στις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνει ο ίδιος και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην περιοχή. Η ανάδειξη προβλημάτων όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η απουσία πολιτικού σχεδίου διαχείρισης των καταυλισμών και η ανεπάρκεια σε συντηρήσεις οχημάτων είχε σαν συνέπεια μια απόπειρα να τρομοκρατηθεί ο συνάδελφός μας και να σταματήσει να βγάζει λαλιά ακόμα κι όταν κινδυνεύει ο ίδιος και οι συνυπηρετούντες στην περιοχή.

Τα αντανακλαστικά της Διοίκησης ήταν ταχύτατα ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο. Αντίθετα όταν πρόκειται για κάλυψη εξαιρετικά σημαντικών υπηρεσιακών αναγκών του προσωπικού η αντίδραση φυσικά δεν είναι ίδια. Κομμένα κι οφειλόμενα ρεπό, χαλασμένα οχήματα, δυσλειτουργικοί ασύρματοι κι άλλα πολλά καλά κρατούν παρά τις άπειρες αναφορές μας. Στο στόχαστρο προσπαθούν να βάλουν τον αστυνομικό του πεζοδρομίου που αντιδρά και διεκδικεί, ο οποίος διακινδυνεύει τη ζωή του καθημερινά και είναι ο πραγματικός παράγοντας της αστυνόμευσης.

Το τραγικό της υπόθεσης κορυφώνεται με την άρνηση του προεδρείου του Σωματείου της Δυτικής Αττικής να στηρίξει τον συνάδελφο με τη δικαιολογία ότι εφ’ όσον δεν είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής όφειλε να μην διεκδικεί δημοσίως τίποτα! Δηλαδή κατά την κρίση τους η ελευθερία του λόγου στο αστυνομικό προσωπικό πρέπει να είναι αποκλειστικά “προνόμιο” της θέσης που κατέχουν ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές, γιατί αν αν γινόταν νόμιμο κάτι διαφορετικό, θα ακυρωνόταν η ύπαρξή τους ως συνδικαλιστών! Ο Συνδικαλισμός να μάθουν ότι δεν έχει τη φιλοσοφία της διατήρησης των καρεκλών τους και της εξυπηρέτησης των δικών τους συμφερόντων, αλλά της διατήρησης του επαγγελματικού βίου όλου του προσωπικού στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο. Επίσης να μάθουν κάποιοι “συνάδελφοι” ότι οι ζωτικής σημασίας ανάγκες μας πρέπει να γίνονται αντικείμενο διεκδίκησης πάση θυσία κι ανεξάρτητα από κάθε ιδιότητα. Μερικοί έχουν ξεχάσει μάλλον τι θα πει υπηρεσία στο πεζοδρόμιο ή εν προκειμένω στον… καταυλισμό, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να είναι “εκπρόσωποι” του προσωπικού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν αλληλεγγύη, ομοίως όλες τις παρατάξεις και σωματεία, καθώς και την Ομοσπονδία.

Η απόπειρα φίμωσης δεν θα περάσει! Με τέτοιες ενέργειες πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο και συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη να παλεύουμε για το αυτονόητο, το δικαίωμα στην υπηρεσιακή καθημερινότητα που αξίζουμε. Αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε, ας το ξανασκεφτούνε! Δεν θα αφήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας να γκρεμιστούν. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά συνεχίζουμε!

Η επίμαχη τοποθέτηση: https://www.facebook.com/238911506854374/videos/403322937147173/

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ