Ζέινος Σόλων: Τέλος η ανοχή. Προσωπικό καθαριότητας στα Τμήματα της Δυτικής Αττικής τώρα

Εδώ και μήνες με ανακοινώσεις μας έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των συναδέλφων εξαιτίας της απουσίας προσωπικού καθαριότητας στα Τμήματα της Δυτικής Αττικής.

Κανείς μα κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί για να επιδιορθωθεί αυτή η τραγική αμέλεια. Κάθε μέρα ανακοινώνονται χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού, και τα Τμήματα της Δυτικής έχουν καταστεί σε εστίες μόλυνσης εξαιτίας της απουσίας ενδιαφέροντος από την Ηγεσία. Μέσα σε συνθήκες εκτεταμένης ρυπαρότητας καλούμαστε κάθε μέρα να δουλέψουμε, επειδή μάλλον η καθαριότητα των Αστυνομικών Τμημάτων αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους σαν ένα ακριβό εμπόρευμα που δεν αξίζει να το απολαμβάνουν οι αστυνομικοί. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι σε κάποια Τμήματα οι συνάδελφοι βάζουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να έρθει για λίγες ώρες τη βδομάδα προσωπικό καθαριότητας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Εκεί καταντήσατε τον αστυνομικό. Όχι μόνον δεν πήραμε στοιχειώδες επίδομα για την προσφορά μας μέσα στην πανδημία, όχι μόνο δεν βλέπουμε τους μισθούς μας να επιστρέφουν στα προς της κρίσης επίπεδα, αντίθετα αναγκαζόμαστε να δίνουμε από το υστέρημά μας για να έχουμε το αυτονόητο, καθαριότητα στο χώρο που εργαζόμαστε.

Αναρωτιόμαστε αν θα αντεπεξέρχονταν εκεί που εργαζόμαστε αυτοί που βγάζουν τις αποφάσεις. Κρατητήρια μέσα στα σκουπίδια και τα περιττώματα, τουαλέτες ακατάλληλες για χρήση εξαιτίας της ρυπαρότητας.

Αλήθεια, το Προεδρείο της Ένωσης Δυτικής Αττικής μπροστά στις καταγγελίες μας τόσους μήνες γιατί δεν έχει ακόμα παρέμβει; Δεν θεωρείται μείζον ζήτημα η καθαριότητα των Υπηρεσιών; Μήπως φταίει που προερχόμαστε από διαφορετική με εκείνους παράταξη;

Άμεσα, εδώ και τώρα να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι ώστε στα Τμήματα της Δυτικής Αττικής να αποκτήσουμε προσωπικό καθαριότητας σε καθημερινή και οκτάωρη βάση. Τέλος η ανοχή στον χλευασμό του αστυνομικού.

ΖΕΪΝΟΣ Σόλων

Αστυνομικός Α.Τ. Ασπροπύργου

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ από Δυτική Αττική

Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών